RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk tro på olje

Sist oppdatert:
Snart starter resultatsesongen for første kvartal, og etter at børsen har steget over 20 prosent er forventingene høye. NA24 iMarkedet har loddet stemningen blant analytikerne.
Snart begynner resultatsesongen med et smell og selskapene på Oslo Børs vil starte å rapportere sine resultater for første kvartal.

Forventningene i markedet er skrudd høyt opp, og aksjekursene har tilsvarende steget kraftig. NA24 iMarkedet har derfor tatt en ringerunde til noen analytikere for å lodde stemningen.

Karl Otto Eidem, sjefanalytiker i Glitnir Securities, forteller til NA24 iMarkedet at de er stort sett positive til tallene.

Olje leverer, skeptisk til IT

- Mye av Oslo Børs er olje og oljerelatert. Snitt oljepris i kvartalet har vært på drøyt 62 dollar fatet, og med en dollarkurs på 6,62 norske kroner vil vi få sterke tall fra Statoil og Norsk Hydro, sier Eidem som også trekker frem at resultatene vil bedres kraftig innen riggsektoren.

- Nå har man primært hørt om høye kontraktsnivåer, nå begynner en del av enhetene å flytte over på de høye kontraktene, sier Eidem.

- IT-sektoren er priset mer på forventninger, der frykter vi negative overraskelser, men over linjen forventer vi at det blir bra, sier han.

- Er ikke mye allerede priset inn i kursene allerede?

- Det er klart mye er innbakt i kursene, og det er en risiko. Nå er markedet i en slik fase at man skjeler mye til relativ prising til andre case, ikke til underliggende inntjening, advarer Eidem.

- Forventningene spendt høyt

Handelsbankens aksjestrateg, Bruce Diesen, forteller at forventningene til årets første kvartal er meget høyt i markedet.

- Gjennomgående er forventningene spent høyt. Av de 100 største aksjene i Norden så har en av fem aksjer steget over 30 prosent de siste tre månedene, sier Diesen til NA 24 iMarkedet.

Diesen trekker frem at verdensøkonomien er meget sterk, men at veldig mye er priset inn i markedet.

- Folk tror at selskapene skal slå estimatene, sier Diesen som peker på de høye forventningene.

Lavere kvalitet på veksten

Diesen trekker også frem at de mener veksten i verdensøkonomien har en lavere kvalitet enn tidligere.

- Det vi har merket er at det er en lavere kvalitet i veksten i verden. Innenfor IT sektoren er det lavere vekst, mens innen byggmarkedet er det meget sterk vekst, noe som er sensyklisk, sier Diesen.

Han tror at Norsk Hydro vil bli en meget positiv overraskelse, som følge av dette, da kraftig vekst i byggingen vil gi høye metallpriser.

Diesen trekker frem at superprofitt fra kraftig vekst i verdensøkonomien er forventet, men at forventningene er spent så høyt at man bør ha noe i bank og finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere