Gå til sidens hovedinnhold

Sterk tvil om Sigrid-tiltalte er tilregnelig

Oslo (NTB): Rettspsykiater Kjersti Narud understreker at hun er i sterk tvil om 38-åringen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, er strafferettslig tilregnelig.

Narud og kollega psykiatrispesialist Andreas Eirik Hamnes har sammen konkludert med at den tiltalte ikke er utilregnelig eller at han var det på tidspunktet da 16-åringen ble drept i august i fjor. Nevropsykolog Anne Lill Ørbeck, som har vært den tredje sakkyndige i saken, har derimot konkludert motsatt om tilregnelighet og mener mannen lider av paranoid schizofreni.

Narud la onsdag fram sin og Hamnes' rapport under rettssaken i Oslo tingrett. Den tiltalte sunnmøringen møtte Narud én gang, men nektet videre samtaler. Psykiateren sa flere ganger i retten at de mistenkte 38-åringen for å lide av paranoide tankeforstyrrelser, men at det var umulig å stille noen sikker diagnose uten å gjennomført en egen personlighetsundersøkelse av mannen. På dette mangelfulle grunnlaget var hun derfor forpliktet av regelverket til å trekke en konklusjon om at 38-åringen var tilregnelig.

- Vi er i tvil, og når vi er tvil, skal vi konkludere negativt. Det er tankeinnholdet hans som gjør at vi får den tvilen vi har, men det er ikke nok i juridisk forstand, sa Narud, og fortsatte:

- Vi mistenker at han er psykisk syk. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis