RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk vekst i ammoniakkprisene

Sist oppdatert:
Prisene på ammoniakk skyter i været mens prisene faller noe tilbake på Urea og CAN den siste uken. Dessuten er Yara 100 år i dag. Les om gjødselmarkedet her
Ifølge tall fra gjødselmarkedet levert at The Markets har prisen på Ammoniakk på verdensmarkedet gjort et kraftig byks siste uke.

Ett tonn Ammoniakk levert i Karibien ble denne uken notert til 293 dollar per tonn, fra 256 dollar per tonn forrige uke. Ammoniakkprisene har i verdensmarkedet steget kraftig de siste par ukene.

Samtidig ble prillet urea levert ved Svartehavet notert til 218 dollar per tonn, noe som er en liten nedgang fra forrige uke, da prisen ble notert til 220 dollar per tonn.

CAN-prisen falt også noe, fra 208 dollar per tonn forrige uke til 207 dollar per tonn denne uken levert i Tyskland.

Yara har steget noe over 1 prosent den siste uken, men har siden nyttår steget hele 20,38 prosent.

I en markedsrapport fra The Profercy, som er et analyseselskap som følger gjødselmarkedet, har Kina strammet ytterligere til i eksportrestreksjonene av mineralgjødsel.

Flere meldinger fra markedene i sentral-asia går også ut på stor etterspørselsvekst kombinert med at indiske og pakistanske myndigheter forandrer i subsidie-strukturen.

Det innebærer at statlige produksjonsanlegg blir lagt ned til fordel for import – blant annet fra Midt-Østen.

Det tredje som holder prisene oppe er gassprisene fremdeles holder seg svært høye i USA som følge av oljeprisoppgangen.

Det har fått store produksjonsvolumer av mineralgjødsel til å bli satt ut av markedet som følge av at det ikke lønner seg å produsere.

Dessuten skal det nevnes at Yara i dag kan notere seg 100 år i drift – en begivenhet som skal feires med stor iver i de kommende dagene og utover året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere