RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk vekst i bygg og anlegg

Sist oppdatert:
Bygg- og anleggsvirksomheten i Norge fortsetter å vise sterk trend, og veksten i perioden frem til august i år er på hele 7,5 prosent
Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå publisert mandag har den norske bygg- og anleggvirksomheten omsatt for 103,8 milliarder kroner i de første åtte månedene i år. Det er en økning på 7,5 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Veksten var blant annet sterk i fjerde termin, månedene juli og august, som viste en økning på 9,9 prosent til 26 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

Noe overraskende er det ikke Oslo som leder an i veksten, derimot en rekke fylker med stor geografisk spredning.

Hittil i år er det Nord-Trøndelag som har hatt den største veksten, hele 23,5 prosent, mens Finmark og Snøhvit-utbyggingen følger på andreplass med en økning på 17,8 prosent. I Oslo er veksten til sammenligning på 8 prosent.

Akerhus er eneste fylke som har hatt en nedgang i bygg- og anleggvirksomheten frem til august, minus 1,2 prosent, mens Nordland er nest svakest på pluss 1,1 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere