RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk vekst i USA

Sist oppdatert:
Farten i den amerikanske økonomien gikk kjappere enn markedet hadde trodd.
Veksten i den amerikanske økonomien ble på 3,4 prosent i andre kvartal. Det viser tall fra de amerikanske myndighetene da de frigjort utviklingen for Gross Domestic Product eller det vi i Norge kaller bruttonasjonalprodukt.

Det er det raskeste tempoet siden begynnelsen av 2006.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News ventet økonomene at veksten i USAs bruttonasjonalprodukt ville havne på 3,2 prosent.


GDP - USA

Gross Domestic Product. Tilsvarer bruttonasjonalprodukt (BNP) i Norge. Det mest brukte målet for (veksten i) samlet verdiskapningen i et land, inkludert både privat og offentlig forbruk samt investeringer, tillagt eksport, men fratrukket import. Målet er pengeverdi.

I USA kommer tallet i tre versjoner, først et anslag (advanced), så et foreløpig tall (preliminary) og til slutt et endelig tall (final). I USA fokuseres det mest på kvartalsvise tall som viser en årlig endringstakt. Fokus er på realveksten, altså korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere