RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk vekst og marginpress for Synnøve

Sist oppdatert:
Meieriselskapet Synnøve Finden leverte sterk vekst i omsetningen i tredje kvartal, men lønnsomheten er ikke noe å skryte av. Les mer her
Meieriselskapet Synnøve Finden fikk i tredje kvartal driftsinntekter på 322,1 millioner kroner, mot 174,7 millioner kroner samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte på 3,9 millioner kroner mot 6,1 millioner kroner i tredjekvartal 2004. Årsaken til det svake driftsresultatet er at det er belastet med 5,3 millioner knyttet til virksomheten i Namsos samt tre millioner kroner til måltidsvirksomheten i Sverige.

I tillegg er Synnøve Finden fra 1. juli påført en konkurranseulempe på 7 øre pr liter melk tilsvarende 7-8 millioner kr på årsbasis. Sistnevnte forhold er nylig meldt til Konkurransetilsynet, melder selskapet i meldingen.

Driftsresultatet hittil i år er totalt belastet med 20,7 mill kr knyttet til etablering i Namsos og måltidsvirksomheten i Sverige.

Resultatet før skatt i kvartalet ble 8,8 millioner kroner mot 11,5 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere