Gå til sidens hovedinnhold

- Sterk vind og stort snøfall

Har snøværet bydd på problemer hos deg?

«Mye snø - få problemer» var overskriften i Fædrelandsvennen på nett søndag formiddag. Tett snøvær gjorde at alle tilgjengelige brøytemannskaper ble kalt ut natt til søndag.

I Vestfold melder op.no midt på dagen søndag om glaltte veier, men så langt ingen ulykker med alvorlig personskade.

- Vårt enkle råd er at man må ta det svært forsiktig dersom man skal ut og kjøre i dag, sier operasjonsleder Johannes Nysæter til avisa.

Svensker og dansker rustet seg for store snømengder og kaos de neste dagene, melder NTB via Ritzau og TT. Fra natt til søndag var det ventet kraftig snøfall i Danmark og det sørlige Sverige.

På Blindern i Oslo sendte Meteorologisk institutt ut obs-varsel for Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark og Rogaland.

Les obs-varselet her

Det var ventet vanskelige kjøreforhold i kystnære områder på grunn av sterk vind og stort snøfall. Det var også ventet vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene.

- Alle tilgjengelige mannskaper
Thorarinn Aggi Thorarinsson i det danske Vejdirektoratet opplyste at alle tilgjengelige mannskaper var kalt inn til snørydding som skulle pågå døgnet rundt. Men Thorarinsson kunne ikke garantere at alle motorveier og andre hovedveier ville bli holdt åpne.

Den svenske meteorologen Sandra Andersson sa at det var ventet opp til ti centimeter snø i Sør-Sverige i løpet av søndagen. Sterk vind kunne føre til at snøen hopet seg opp i store fonner og hindret trafikken, tilføye hun.

Frykter transportkaos
Det var illevarslende værsaker som preger overskriftene i danske og svenske nettaviser lørdag. Expressen skrev at Nu kommer snökaoset tillbaka, mens danske Berlingske Tidende meldte at Snestormen lander ved midnatstid.

På det britiske øyriket meldte Daily Mail at en sibirsk kuldefront vil bringe transportkaos, snøvær og iskalde vinder med temperaturer ned i minus 16 grader.

- Vanlig norsk vintervær
Norske meteorologer varslet før helgen også snø og vind i Sør-Norge søndag, men statsmeteorolog Kristen Gislefoss understreket at det ikke er snakk om ekstremvær.

- Det er vanlig norsk vintervær vi har i vente, sa han til Nettavisen, men la til at det kan bli vind opp i stiv til dels sterk kuling på Sørlandskysten, og da kombinert med snø, sludd og regn.

- Men sørlendingene klarer det, forsikret han.

Det er et lavtrykk på vei inn fra Nordsjøen som gir oss nedbør i form av regn, sludd og snø og vinder opp i sterk kuling.

Hold deg oppdatert om ditt vær på Nettavisens værseksjon

Sjekk Meteorologisk institutts nettsider

Obs-varsel

Vest-Agder

Første del av søndag kan det lokalt bli vanskelige kjøreforhold i kystnære områder pga snøfall, sterk vind og temperatur nær 0 grader. Søndag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind, snø og snøfokk.

Aust-Agder

Søndag ventes vanskelige kjøreforhold i kystnære områder pga sterk vind og stort snøfall, tidvis som tung, våt snø. Søndag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind, snø og snøfokk.

Telemark

Søndag kan det bli vanskelige kjøreforhold i kystnære områder pga snøfall og tidvis sterk vind. Søndag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind, snø og snøfokk.

Rogaland

Søndag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene pga sterk vind, snø og snøfokk.

Kommentarer til denne saken