RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke bilder av Syrias minste krigsofre

Foto: Bassam Khabieh (REUTERS)
Sist oppdatert:
Bilder av små barn som angivelig skal ha blitt rammet av et bombeangrep i Duma utenfor Damaskus, sjokkerer verden.

Ifølge syriske aktivister og opprørere ble barna skadd i et regjeringsangrep.

Barna er sotete i ansiktet, og bildene viser også en bygning som ligger i ruiner. Men det er få tegn til ytre skader, og de siste dagene er det ikke kommet melding om noe større angrep mot forstaden. Bildene er tatt av Reuters' fotograf Bassam Khabieh.

Bildene skaper uansett inntrykk av kaotiske tilstander midt i et boligstrøk, der barn opplever krigens konsekvenser på kroppen.

LES OGSÅ:Svenske reportere satt fri i Syria

Svært mange barn er rammet av krigen i Syria. Over 1 million barn er drevet på flukt til naboland der de går glipp av skolegang og en normal oppvekst.

Inne i Syria risikerer barn å bli drept i krigshandlinger hver eneste dag. Ifølge Redd Barna er den fremste årsaken til at barn blir drept i Syria, bomber og sprengstoff som rammer stedene der de bor. Bombene rammer der de leker, spiser, sover og går på skole, skrev organisasjonen i en pressemelding onsdag.

Redd Barna krever at det under Syria-konferansen i Sveits om to uker blir fattet vedtak om flere tiltak som skal hindre angrep der barn ferdes. Kravene er også oversendt til utenriksminister Børge Brende (H). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere