RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om #Metoo-hjelp fra leserne:

Sterke historier om seksuell trakassering strømmer på


Redaktør Gunnar Stavrum ber om hjelp fra alle Nettavisens lesere - inkludert deg.
Redaktør Gunnar Stavrum ber om hjelp fra alle Nettavisens lesere - inkludert deg. Foto: Nettavisen
Sist oppdatert:
Sterke historier om seksuell trakassering strømmer inn fra lesere over hele landet. "Hverdagens metoo" vekker tydelig interesse hos mange.

I forrige uke gikk Nettavisen og flere av Amedias lokalaviser ut med en undersøkelse om "hverdagens metoo" - hvordan folk flest opplever seksuell trakassering der de bor og arbeider i hverdagen.

Undersøkelsen, som bare tar et par minutter å gjennomføre, finner du lenger ned i saken eller ved å klikke her.

Bare i løpet av de første dagene fikk Nettavisen inn nærmere 1000 svar, og også ute i landet har responsen vært enorm:

- Det er som om vi har dratt ut en propp. Vi visste at vi ville få tilbakemeldinger, men dette er mer voldsomt enn vi hadde sett for oss, på alle måter.  Historiene folk deler, er skremmende lesning. Ikke overraskende, dessverre, men likevel skremmende. Tallene viser at #metoo på ingen måte er over, sier for eksempel Anne Marie Løkken, nyhetsredaktør i Gudbrandsdølen Dagningen på Lillehammer.

#metoo-historiene strømmer inn til GD: - Som om vi har dratt ut en propp

Mandag lanserte GD den landsomfattende #metoo-kampanjen for "vanlige folk", spørreundersøkelsen "Hva er #metoo i vårt lokalsamfunn?". Kort tid etter begynte de første svarene på undersøkelsen å komme inn, inkludert folks egne, personlige historier. Onsdag morgen var det over hundre svar. - Responsen er uvanlig stor, nesten overveldende.

Det Nettavisen og de 63 samarbeidsavisene i Amedia ønsker svar på, er omfanget av seksuell trakassering blant folk flest - over hele landet. Gir fokuset på toppolitikere og filmstjerner og mediefolk i hovedstaden et skjevt bilde av situasjonen?

Ønsker hverdagshistoriene

- Vi er interessert i hverdagshistoriene, om personlige opplevelser som kan vekke folk og bidra til å få slutt på alle former for seksuell trakassering, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

- Dette er nok ikke et fenomen som er begrenset til kjendiser, skuespillere, journalister og politikere – vi er opptatt av å kartlegge en ukultur som ødelegger livet og hverdagen til tusenvis av mennesker her i landet, sier han.

Men vi er ikke bare interessert i å høre fra deg om du har opplevd seksuelle trakassering på kroppen.

Vi ønsker å høre fra alle, blant annet for å høre hva du tenker om #metoo-kampanjen, og om du tror du selv kan ha utsatt andre for uønsket seksuell oppmerksomhet.

Undersøkelsen, som bare tar et par minutter å gjennomføre, finner du lenger ned i saken eller ved å klikke her.

- I tillegg til at vi ber om lesernes egne erfaringer og vitnesbyrd, kartlegger vi også omfanget gjennom en representantiv landsomfattende undersøkelse. Målet er at dette vil gi oss ny innsikt og kunnskap om seksuell trakassering er et lite eller stort problem for folk flest. 

Også menn forteller sine historier

Blant historiene som allerede er kommet inn, er det flere eksempler på seksuell trakassering. Mange er fra kvinner, både yngre og eldre, men det også kommet inn rekke historier om unge  menn som utsettes for det samme - gjerne fra eldre kvinner i sterkt kvinnedominerte yrker.

Undersøkelsen er fullstendig anonym, men du kan velge å gi oss kontaktinformasjon slik at en av Nettavisens journalister kan ta kontakt med deg. Vi gir selvsagt absolutt kildevern, og vil aldri røpe din identitet overfor andre.

Av tekniske sikkerhetshensyn må du ha en Google-konto for å svare på Nettavisens undersøkelse. Informasjon om din konto lagres ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere