RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke industritall fra USA

Sist oppdatert:
Veksten i den amerikanske industriproduksjonen i januar var langt høyere enn ventet på grunn av en sterk økning i bilproduksjonen. Børsene stiger på tallene
Det viser tall fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve publisert fredag.

Industriproduksjonen i USA steg med 0,7 prosent fra desember til november, sesongjustert. Det er den største økning siden juli i fjor, og det bilproduksjonen som nesten alene trekker opp. Eksklusive biler så var økning kun på 0,1 prosent.

På forhånd ventet markedet en økning på 0,3 prosent, ifølge Briefing.com.

Kapasitetsutnyttelsen ble 75,7 prosent i januar. Her ventet markedet 75,6 prosent, mens den var på 75,4 i desember. Dette er fortsatt betegnet som lavt historisk sett.

De viktigste europeiske børsene steg etter at tallene ble offentliggjort.
Bakgrunn:

Industriproduksjonsindeksen er et mål på den fysiske produksjonen, i volum, fra industri, bergverk og energiforsyning. Det siste elementet kan svinge mye fra måned til måned, avhengig av været.

Tallet som oppgis er sesongjustert, og i USA fokuseres det på endring fra foregående måned.

Rapporten kommer månedlig fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som samtidig offentliggjør et må for kapasitetsutnyttelsen i økonomien. Dette er viktig, men det er ansett for å være vanskelig å måle nøyaktig fra måned til måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere