*Nettavisen* Nyheter.

Sterke industritall fra USA

Veksten i den amerikanske industriproduksjonen i januar var langt høyere enn ventet på grunn av en sterk økning i bilproduksjonen. Børsene stiger på tallene

19.05.08 01:15

Det viser tall fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve publisert fredag.Industriproduksjonen i USA steg med 0,7 prosent fra desember til november, sesongjustert. Det er den største økning siden juli i fjor, og det bilproduksjonen som nesten alene trekker opp. Eksklusive biler så var økning kun på 0,1 prosent.På forhånd ventet markedet en økning på 0,3 prosent, ifølge Briefing.com.Kapasitetsutnyttelsen ble 75,7 prosent i januar. Her ventet markedet 75,6 prosent, mens den var på 75,4 i desember. Dette er fortsatt betegnet som lavt historisk sett.De viktigste europeiske børsene steg etter at tallene ble offentliggjort.


Bakgrunn:

Industriproduksjonsindeksen er et mål på den fysiske produksjonen, i volum, fra industri, bergverk og energiforsyning. Det siste elementet kan svinge mye fra måned til måned, avhengig av været.Tallet som oppgis er sesongjustert, og i USA fokuseres det på endring fra foregående måned.Rapporten kommer månedlig fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som samtidig offentliggjør et må for kapasitetsutnyttelsen i økonomien. Dette er viktig, men det er ansett for å være vanskelig å måle nøyaktig fra måned til måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.