RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke Jinhui-tall etter tapsreversering(Ny2)

Sist oppdatert:
Bulkrederiet Jinhui Shipping fortsetter å reversere tidligere nedskrivninger noe som gir sterke tall for fjerde kvartal. Selskapet er nå på full fart inn i det sterke spotmarkedet
Nytt: Mer om Jinhuis markedssyn

Det er igjen store reverseringer av tidligere nedskrivninger som gir sterke tall på bunnlinjen i bulkrederiet Jinhui. I fjerde kvartal har rederiet reversert tidligere nedskrivninger for 7,8 millioner dollar. Det har bidratt sterkt til at rederiet fikk et driftsresultat på hele 9,2 millioner dollar, mot pluss 2,4 millioner tredje kvartal.

Justert for reverseringen viser driften et overskudd på 1,4 millioner dollar, mot 2,4 millioner dollar i tredje kvartal. Driften i fjerde kvartal er belastet med 2,3 millioenr dollar i valutatap på grunn av rederiets eksponering mot japanske yen.

Resultat før skatt endte på 8,8 millioner dollar, mot 1,9 millioner dollar i tredje kvartal.

Selskapet har nå fullt ut reversert tidligere nedskrivninger som følge av det sterke bulkmarkedet.

Øker spoteksponeringen

Det viktigste for rederiet er imidlertid at de nå er i ferd med å få en langt større del av flåten i inn i det elleville spotmarkedet for bulkskip. Store deler av flåten har hittil vært bundet opp på lange kontrakter på rater langt under dagens nivåer.

Det opplyses at rederiet nå har omkring 60 til 70 prosent av flåten på spot eller kort kontrakter med varighet under tre måneder, og dette vil øke de neste månedene etterhvert som skip kommer av de lange kontraktene.

Styret i Jinhuoi er ikke overraskende optimistiske i forhold til utsiktene for 2004.

Jinhui-flåten består for øyeblikket av 22 skip, hvorav ti er handsize- og handymax-skip i eget eie. De 12 resterende skipene er en innleid capezize, seks panamax'er og fem handymaxer.

Kraftig verdiøkning

Jinhui anslår nå at den egeneide delen flåten ved inngangen til 2004 var verdt 200 millioner dollar, mens verdijustert egenkapital var på 133 millioner dollar.

Det tilsvarer substansverdier på omkring 9,50 kroner pr. aksje justert for rentebærende gjeld. Aksjen er torsdag sist omsatt på 19 kroner.

Tror festen fortsetter

Styret i Jinhui er meget positive til bulkmarkedet videre, og mener utsiktene er ekstremt sterke. De tror markedet vil kunne holde seg på sterke nivåer gjennom resten av året.

De påpeker også at utsiktene i stor grad vil være avhengige av veksten i de asiatiske landene, spesielt Kina. Jinhui er basert i Hong Kong, og hvor hovedaksjonær Jinhui Holding (50,9 prosent) er notert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere