– Det faktum at volden foregår i et miljø der uskyldige barn oppholder seg viser total likegyldighet og hensynsløshet, sier innenriksminister Mikael Damberg i en skriftlig kommentar til TT.

Ni personer er pågrepet etter at to barn ble truffet av skudd i Flemingsberg sør i Stockholm lørdag kveld. Barna skal ifølge svenske medier være fem og seks år gamle, og ble truffet i beina.

Johan Forsell i Moderatarna mener at hendelsen har krysset en grense.

– Dette er forferdelig. Det er nesten vanskelig å sette ord på, for dette skiller seg virkelig ut, sier han til TT.

Les også: Tre pågrepet etter skyting mot vindu med luftgevær

– Motbydelig nådeløshet

På Twitter kommenterer også Kristdemokraternas leder Ebba Busch hendelsen:

– Dette ondet skyr ingen midler for å bryte nye grenser. Det er rett og slett trist at Sverige har havnet her, men vi må erkjenne hvordan virkeligheten ser ut, sier hun.

Talsperson for Miljöpartiet, Märta Stenevi, sier hun er forferdet og sint over det som skjedde.

– Det at vold trenger inn i miljøer der små barn bor, er alvorlig og helt uakseptabelt. Vold, våpen og gjenger har ingen plass i samfunnet vårt, skriver hun på Twitter.

Også Vänsterpartiets leder Nooshi Dadgostar uttrykker sin medfølelse til de berørte.

– To små barn som var ute og lekte ble rammet av skuddene. Det viser en motbydelig nådeløshet som skremmer familier. Mine tanker går til barna og deres nærmeste, skriver hun i en Twitter-melding.

Skyteepisode i et boligområde

I 20-tiden lørdag kveld fikk Stockholm-politiet melding om at det hadde vært en skyteepisode i boligområdet Visättra i kommunen Huddinge. To barn som var ute og lekte i området, ble truffet av skudd i beina, ifølge svensk politi.

Ifølge Expressen ble barna, som ifølge flere svenske medier skal være fem og seks år, truffet i beina.

– Vi vet ikke hva intensjonen var, om dette var et bevisst skudd eller et vådeskudd, og vi vet ikke hvem som var målet for skytingen i utgangspunktet og hvorfor barna var på dette stedet, sier fungerende rikspolitisjef Mats Löfving.

Politiets talsperson Helena Boström Thomas sier til Expressen at de ikke tror at barna var mål for skuddene.

Les også: Mann drept i skyting på pizzeria i Stockholm

Koblinger til organisert kriminalitet

Joakim Gustafsson, som er talsperson for svensk påtalemyndighet, sier at ni personer er pågrepet. De er mistenkt for grov vold og brudd på våpenloven. Politiet oppga tidligere at det var personer som var mistenkt for drapsforsøk, men det er ennå ikke klart om det vil komme slike siktelser.

Blant alle de pågrepne er det koblinger til organisert kriminalitet, ifølge politiet. Politiet holdt søndag formiddag på med avhør av de mistenkte, og det er mulig at det vil bli pågrepet flere.

For rundt to uker siden ble en mann i midten av 20-årene skutt og drept i Flemingsberg. Ifølge politiet er det for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom helgens hendelse og drapet.

Les også: Person skutt og drept i frisørsalong i Göteborg