RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke protester mot ny leder i Hongkong

Hongkong (NTB-Reuters-AFP): Hongkongs nye leder Leung Chungyin møter sterke protester fra innbyggere i det kinesiskstyrte området. Demonstranter krever slutt på ettpartistyret.

Leung avla søndag embetseden for de kommende fem årene, og lovet fortsatt styre etter slagordet «ett land - to systemer». Diplomater sier han vil møte utfordringer på områder som menneskerettigheter og demokrati.

«Ett land - to systemer» betyr at Hongkong har utstrakt indre selvstyre og ikke behøver å innordne seg etter forholdene i det kommuniststyrte Fastlands-Kina. Denne ordningen kom i stand da Storbritannia ga fra seg herredømmet over området til Kina for 15 år siden.

Men drosjesjåføren Lee Fongshu sier til nyhetsbyrået Reuters at slagordet mangler innhold, og klager over ekstreme sikkerhetstiltak under innsettelsen av Leung søndag. - Vi bor da ikke i USA, folk her løper ikke rundt med våpen, sier han.

En gruppe demonstranter brente søndag bilder av den nye lederen og ropte slagord med krav om at kommunistpartiet gir fra seg sitt monopol på makten. De ville ha slutt på det de kalte Beijings innblanding i Hongkongs indre affærer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere