RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke protester mot reaktorstart i Japan

Tokyo (NTB-AFP-DPA): Flere hundre demonstranter forsøker å forhindre at en av reaktorene ved et kjernekraftverk vest i Japan bli startet opp igjen. Reaktoren har stått stille siden ulykken ved et annet atomkraftverk i mars i fjor.

Søndag skulle arbeidet med å klargjøre en reaktor ved Oi-anlegget vært innledet. Men demonstranter blokkerte innkjørselen til kraftverket, i et forsøk på å avverge at staver som har stanset atomspaltingen i reaktoren ble fjernet.

Demonstrantene frykter at hvis starten ved Oi blir gjennomført, vil andre oppstarter følge én etter én. - Vi kan ikke godta at en start drives igjennom, så lenge det ikke er avklart hva som skjedde ved Fukushima, sa tobarnsmoren Ikyo Hattori til det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Atomkraftverket Fukushima Daiichi ble 11. mars i fjor rammet av en stor ulykke etter et kraftig jordskjelv utenfor kysten av Vest-Japan. Siden mai i år har landet vært uten kjernekraft, etter at den siste av reaktorene som var i drift ble stengt for sikkerhetskontroll.

For to uker siden ga statsminister Yoshihiko Noda klarsignal til at to reaktorer ved Oi-kraftverket kunne kjøres i gang. Men Nodas beslutning utløste store protestdemonstrasjoner blant japanere som ikke tror på løfter om at sikkerheten er god nok. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere