Gå til sidens hovedinnhold

Sterke reaksjoner på forslag om lærerkåring

Bergen (NTB): Bergen kommune foreslår å la elevene kåre «årets lærer» i Bergen, men både rektorer, lærere og elevorganisasjonen vender tommelen ned.

Kommunen inviterer Utdanningsforbundet, Norsk Skolelederforbund og ungdommens bystyre til valgkomiteen til en kåring av «årets lærer» i ungdomsskolen i Bergen. Premien skal være et studiestipend, men leder i Utdanningsforbundet i Bergen, Grete Ingebrigtsen, er ikke nådig.

- Det er grunn til å tro at lærere og skoleledere vil motta dette som en dårlig spøk, i beste fall, en god del vil bli sinte, sier Ingebrigtsen til Bergens Tidende.

Hun avviser at kåringen vil bidra til å motivere lærerne, og varsler at forbundet ikke vil være med i noen jury.

- Det finnes så vidt vi vet ingen dokumentasjon på at tiltak som dette har noen som helst positiv virkning på lærernes jobbutførelse. Våre lærere ønsker heller ikke å bli gjenstand for elevenes ukvalifiserte synsing, sier hun.

- Vi kan ikke se at elevrådene har kompetanse til å vurdere lærere på denne måten. I verste fall kan dette bli show og synsing, sier Per Moland, leder for Norsk Skolelederforbund i Bergen. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken