RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke reaksjoner på forslag om lærerkåring

Bergen (NTB): Bergen kommune foreslår å la elevene kåre «årets lærer» i Bergen, men både rektorer, lærere og elevorganisasjonen vender tommelen ned.

Kommunen inviterer Utdanningsforbundet, Norsk Skolelederforbund og ungdommens bystyre til valgkomiteen til en kåring av «årets lærer» i ungdomsskolen i Bergen. Premien skal være et studiestipend, men leder i Utdanningsforbundet i Bergen, Grete Ingebrigtsen, er ikke nådig.

- Det er grunn til å tro at lærere og skoleledere vil motta dette som en dårlig spøk, i beste fall, en god del vil bli sinte, sier Ingebrigtsen til Bergens Tidende.

Hun avviser at kåringen vil bidra til å motivere lærerne, og varsler at forbundet ikke vil være med i noen jury.

- Det finnes så vidt vi vet ingen dokumentasjon på at tiltak som dette har noen som helst positiv virkning på lærernes jobbutførelse. Våre lærere ønsker heller ikke å bli gjenstand for elevenes ukvalifiserte synsing, sier hun.

- Vi kan ikke se at elevrådene har kompetanse til å vurdere lærere på denne måten. I verste fall kan dette bli show og synsing, sier Per Moland, leder for Norsk Skolelederforbund i Bergen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere