*Nettavisen* Nyheter.

Sterke reaksjoner på Zimmerman-frikjennelse

Sanford (NTB-Reuters): Frifinnelsen av George Zimmerman, som var tiltalt for drap på en svart amerikansk tenåring i Florida, har skapt sterke reaksjoner i USAs borgerrettighetsbevegelse.

14.07.13 11:42

Spontane gateprotester ble holdt i en rekke amerikanske byer, blant dem San Francisco, Chicago og New York, men de første reaksjonene på kjennelsen var fredelige.

- Rettsvesenet sviktet Trayvon Martin og hans familie, sier Rosly Brock, som leder organisasjonen National Association for the Advancement of Colored People NAACP.

- Vi ber om at justisdepartementet umiddelbart iverksetter en etterforskning av borgerrettighetsbruddene begått mot Trayvon Martin. Denne saken har blåst nytt liv i bevegelsen for å stanse rasemessig profilering i USA, tilføyer hun.

NAACP, som er den største borgerrettsorganisasjonen i USA, har oppfordret sine tilhengere til å signere et brev til justisminister Eric Holder hvor Holder bes om å åpne sivilsak mot Zimmerman.

17 år gamle Trayvon Martins død i februar i fjor har gjenåpnet gamle sår og utløst en større debatt om hudfarge og våpen i USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.