RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke tall fra amerikanske meglergiganter

Sist oppdatert:
Tre av de største amerikanske meglerhusene har lagt frem tall for regnskapsmessig første kvartal som lå klart over analytikernes forventninger i ettermiddag
Både Goldman Sachs, MroganStanley og Lehman Brothers har overrasket markedet med bedre enn forventede tall for regnskapsmessig første kvartal. Alle de tre store amerikanske meglerhusene har avvikende regnskapsår, og avsluttet kvartalet 28. februar.

Goldman Sachs fikk et resultat på 662 millioner dollar, eller 1,29 dollar pr. aksje i kvartalet, mot 98 cent i samme periode i fjor. Det var i snitt ventet et resultat på 96 cent pr. aksje ifølge estimater innhentet av Thomson First Call.

Morgan Stanley har lagt frem et resultat på 82 cent pr. aksje for samme periode, mot 76 cent samme kvartal i 2002. Det var ventet 62 cent pr. aksje. Det er spesielt sterk inntjening fra obligasjonsmarkedet som trekker opp.

Det tredje meglerhuset som har lagt frem tall i ettermiddag er Lehman Brothers, som melder om den høyeste inntjeningen pr. aksje siden andre kvartal 2001. Meglerhuset fikk et resultat pr. aksje på 1,15 dollar pr. aksje, mot 99 cent i samme periode i fjor. Det var ventet 97 cent i snitt ifølge Thomson First Call. I likhet med Bear Stearns som la frem tall onsdag og de to andre investeringsbankene så er det sterk inntjening i rente- og obligasjonsmarkedet som trekker opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere