RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke tall fra DNO

Sist oppdatert:
DNO og konsernsjef Helge Eide fortsetter å vise en meget sterk inntjening og varsler ny reserveoppdateringer i andre kvartal etter en kraftig oppjustering nylig
DNO fikk et driftsresultat på 212,8 millioner kroner i første kvartal, mot 118,6 millioner i første kvartal i fjor og 203,7 millioner i fjerde kvartal.

- Fremover vil vi fortsette vår innsats med å legge til reserver til lav kost. Etter de nye basement-oljefunnene i Nabrajah-området, vil ytterligere reserveoppjusteringer bli foretatt gjennom andre kvartal 2005, sier konsernsjef Helge Eide i DNO i en kommentar.

DNO gjentar i dagens kvartalsrapport at de gjennom første kvartal har økte påviste og sannsynlige reserver med hele 15,6 millioner fat til 42,8 millioner fat, og det uten inkludering av Nabrajah-oppjusteringer. Det gir selskapet en replasseringsrate på knallsterke 1.200 prosent i kvartalet.

Driftsinntektene endte på 299,8 millioner kroner, opp fra 255,8 millioner i samme periode i fjor, men noe ned fra det knallsterke fjerde kvartalets 338 millioner kroner. Resultat før skatt og urealisert disagio endte på 212 millioner kroner, mot 217,8 millioner i fjerde kvartal.

Nettoresultatet som inkluderer urealiserte disagiogevinster på 56 millioner kroner endte på 143,8 millioner kroner, mot minus 30 millioner i fjerde kvartal i fjor, da resultatet ble belastet med 100 millioner i urealisert valutatap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere