RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke tall fra Ericsson(Ny)

Sist oppdatert:
Det svenske telekomkosernet Ericsson ser endelig ut til å være på rett vei, og logger et resultat før skatt på en milliard svenske kroner
Resultatet på en milliard svenske kroner justert for engangsposter, og ligger langt over analytikernes estimater. Ifølge tall fra SME Direkt var det ventet i snitt et proformaresultat før skatt på 410 millioner kroner.

Inkludert restruktureringskostnader endte resultatet på minus 3,6 milliarder kroner, mot minus 5 milliarder i samme periode i fjor.

Omsetningen endte på 28 milliarder kroner, en klar tilbakegang fra tredje kvartal i fjor, men over analytikernes forventninger. Konsensus for omsetningen lå på 27,4 milliarder kroner.

Ericsson hadde en ordreinngang på 28 milliarder kroner i kvartalet, som er en økning på 37 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Ifølge Ericsson er markedet nå i en opphentingsfase, og kundene som er teleoperatørene har klart å dempe sin gjeld og bedre sin finasielle stilling.

- Fokuset endres gradvis fra finansiell omstrukturering til forretnignsutvikling som får oss til å tro at markedet stabiliseres og at den dramatiske markedsnedgangen nå er bak oss, sier konsernsjef Carl-Henric Svanberg i en kommentar til tallene.

Ericsson ser fortsatt behov for å trimme kostnadene, og målet er minske de årlige kostnadene fra 38 milliarder til 33 i tredje kvartal neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere