RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke tall fra Hydro

Sist oppdatert:
Hydro og Eivind Reiten leverte sterke tall i andre kvartal, men bunnlinjen ble omtrent som ventet. Aksjen faller tilbake ved åpningen mandag
Hydro fikk et driftsresultat på 8,290 millioner kroner i andre kvartal, mens analytikerne i snitt ventet 8.183 millioner kroner i kvartalet.

I samme kvartal i fjor var driftsresultatet, ekskludert utfisjonerte Yara, på 3.989 millioner kroner.

- Både Olje & Energi og Aluminium har levert svært gode resultater i kvartalet, heter det i meldingen fra Hydro.

Hydros nettoresultat ble imidlertid svakere enn analytikerestimatet som er innhentet av TDN Finans. I andre kvartal fikk Reiten & Co. et nettoresultat på 2.224 millioner kroner, mens det var ventet 2.704 millioner kroner.

I samme kvartal i fjor var nettoresultatet på 1.809 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 7.964 millioner kroner, noe er nesten identisk med snittet av analytikernes forventninger.

I fjor var resultat før skatt på 2,51 milliarder kroner.

Hydro melder om sterkere oljeproduksjon enn ventet i kvartalet. Det ble produsert 569.000 fat oljeekvivalenter pr. dag i siste kvartal, mens analytikerne ventet 549.600 fat.

Hydros omsetningen i andre kvartal endte på 38.250 millioner kroner, mot 31.354 millioner kroner i fjor. Her hadde analytikerne i snitt ventet 37.496 millioner kroner i kvartalet.

Områdene som ventet

Hydros olje- og energidel fikk et driftsresultat på 7.184 millioner kroner i andre kvartal. Dette var på linje med ventede 7.176 millioner kroner.

Hydro Aluminium fikk et driftsresultat i andre kvartal på 1.269 millioner kroner, mens det var ventet 1.261 millioner kroner.

Til tross for sterke tall falt Hydro-aksjen tilbake etter åpningen mandag. Etter noen minutters handel var aksjen ned 1,5 prosent til 438,50 kroner.

Litt humpete fremover

Hydro skriver at oljeprisen ventes å holde seg på et høyt nivå i tiden framover på grunn av høy global etterspørsel, kapasitetsbegrensninger og lavt lagernivå. Gjennomsnittlig realisert oljepris var 34,7 dollar pr. fat i andre kvartal 2004, sammenliknet med 25,5 dollar i andre kvartal 2003.

Hydros skriver videre at produksjon av olje og gass i andre halvår 2004 ventes å gå ned som et resultat av vedlikeholdsstanser og sesongvariasjoner i etterspørselen etter gass. Produksjonen av olje og gass på norsk sokkel kan også bli påvirket hvis den pågående arbeidskonflikten for flytende rigger blir langvarig, heter det i meldingen.

For Aluminium var første halvår 2004 preget av høye volumer og en økende aluminiumpris.

- Veksten i leveransene av aluminium ventes å avta gradvis etter hvert som kundene fyller opp lagrene sine. Nedstrømsaktivitetene har hatt press på marginene i lokal valuta i første halvår, noe som også forventes å fortsette i andre halvår, skriver Hydro i kvartalsrapporten.

Kontantstrøm fra driften i første halvår 2004 var 12,2 milliarder kroner, sammenliknet med 11,3 milliarder kroner i første halvår 2003.

Investeringene i andre kvartal 2004 var 3,9 milliarder kroner. Om lag halvparten av det investerte beløpet knytter seg til olje- og gassvirksomheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere