*Nettavisen* Nyheter.

Sterke tall fra Norman-konkurrent

Det amerikanske datasikkerhets- og antiviruskonsernet Symantec la frem sterke tall for sitt regnskapsmessige andre kvartal, som var klart bedre enn ventet, guidingen var også sterk

19.05.08 01:04

Symantec, som har avvikende regnskapsår, økte bunnlinjen med 60 prosent i sitt regnskapsmessige andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Det er høyere inntekter fra privatmarkedet enn ventet og sterk vekst i bedriftsmarkedet som er årsaken.



I tillegg til de gode tallene ga Symantec en sterk guiding for tredje kvartal og hele regnskapsåret. Selskapet vil nå splitte aksjen i to på grunn av den sterke kursutviklingen.



Selskapet fikk et resultat på 83,4 millioner dollar, eller 49 cent pr. aksje. I samme periode i fjor lå resultatet på 33 cent pr. aksje.



Justert for ekstraordinære poster endte resultatet på 53 cent, mens det var ventet 45 cent pr. aksje ifølge estimater innhentet av Reuters Research. Selskapet hadde tidligere guidet på 41 cent.



Selskapets driftsinntekter økte med 32 prosent til 428,7 millioner dollar.



Når det gjelder utsiktene fremover, så ser Symantec nå 56 cent i sitt regnskapsmessige tredje kvartal, og en omsetning på 440 til 460 millioner dollar. For hele regnskapsåret som avsluttes 2. april, venter selskapet et resultat på 2,10 dollar pr. aksje, mot tidligere guiding på 1,96. Omsetningen er økte fra 1,67 milliarder til 1,73 milliarder.



Aksjen steg i etterbørshandel i USA som følge av tallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.