RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke tall fra Qualcomm

Sist oppdatert:
Det amerikanske teknologikonsernet Qualcomm kunne vise til kraftig vekst på bunnlinjen i sitt regnskapsmessige første kvartal, og guider opp for resten av året
Qualcomm, som utvikler og produserer databrikker til mobiltelefoner og trådløst utstyr til telekom bransjen, fikk en økning i bunnlinjen på 73 prosent i første kvartal. Selskapet har avvikende regnskapsår, og avsluttet kvartalet ved nyttår. Det er spesielt den asiatiske virksomheten som nå trekker opp for selskapet.

I tillegg forventer Qualcom nå signifikant bedre resultater i andre kvartal enn tidligere, og har hevet sine estimater for resten av regnskapsåret.

Qualcomm-aksjen steg 5 prosent i etterbørshandel i USA i går kveld.

Qualcomm forventer nå selge omkring 27 millioner minnebrikker i andre kvartal, noe som er i den øvre enden av tidligere estimater. For hele året anslår Qualcomm et salg på 105 til 112 millioner, mot tidligere 100 til 105 millioner.

Selskapet la frem et resultat på 241 millioner dollar, eller 30 cent pr. aksje for kvartalet, mot 17 cent i samme periode i fjor. På proforma-basis viste resultatet 42 cent, mens selskapet hadde ventet mellom 35 og 38 cent. Omsetningen steg fra 698 millioner dollar i fjor til 1,1 milliarder i denne perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere