RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterke tall fra Telenor-prospekt

Sist oppdatert:
Det russiske teleselskapet Golden Telecom hadde en vekst i resultatene på 60 prosent i tredje kvartal, og nesten doblet antallet bedriftskunder. Telenor er på vei inn i selskapet
Golden Telecom, som er en bedriftsrettet fastlinjeoperatør i Russland, fikk et resultat på 12,5 millioner dollar i tredje kvartal etter inntekter på 90,1 millioner dollar. Driftsinntektene økte med 95 prosent i forhold til samme periode i fjor.

I forhold til andre kvartal økte Golden Telecom resultatet og omsetningen med henholdsvis 5 og 12 prosent.

Golden Telecom har nå 68.549 bedriftskunder, mot 38.111 ved utgangen av andre kvartal. En del av økningen skyldes oppkjøpet av sibirske Sibchallenge.

Golden Telecom-aksjen endte opp to prosent på Nasdaq etter tallene. Selskapet hadde bruttomarginer på 33 prosent, ned fra 35 prosent i andre kvartal.

Telenor er på vei inn på eiersiden i selskapet. Det skjer gjennom et salg av Telenor-kontrollerte Comincom-Combellga til Golden med oppgjør i aksjer. Golden-aksjonærene skal vedta oppkjøpet 28. november. Telenor vil bli en minoritetsaksjonær o Golden, hvor Telenors partner i mobilselskapet Vimpelcom, Alfa Group er majoritetsaksjonær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere