RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkeste dollar siden i høst

Sist oppdatert:
Dollaren har steget kraftig de siste to ukene. Oppgangen har fortsatt det siste døgnet, til det sterkest nivået mot euro, yen og kroner siden i fjor høst
En euro koster onsdag morgen 1,219 dollar. Det er en markant styrking av dollaren, fra rundt 1,244 i går morges.

Dollaren har styrket seg markant de siste par ukene, etter at den nådde et historisk lavmål mot euro, da en euro kostet 1,29 dollar.

Man må tilbake til første halvdel av desember for å finne en så sterk dollar mot euro som den vi ser i dag.

Dollaren er også markant sterkere mot kronen. En dollar koster onsdag morgen 7,11 kroner, etter tidligere i dag å ha vært i 7,16 kroner for en dollar. I går morges var kursen rundt 6,99 kroner. Dagens kurs er den sterkeste dollaren mot kroner siden midten av november.

Dollaren har også styrket seg mot yen. En dollar koster nå 110,1 yen, også det det sterkeste siden november.

Nordea kommenterer dollaroppgangen i sin morgenrapport i dag:

- Styrkingen begynte mandag med offentliggjøringen av ISM-indeksen. Selv om hovedindeksen falt noe tilbake var delindeksen for sysselsetting sterk og det har bidratt til å trekke opp forventningene foran fredagens arbeidsmarkedsrapport. Når da EURUSD går gjennom teknisk viktige støttenivåer bli bevegelsene ganske store slik vi så i går, skriver Nordea.

- Rentene trakk også opp i går, muligens på bekymring om at svekket USD vil redusere behovet for å kjøpe amerikanske obligasjoner fra f.eks. Japan. I tillegg var Greenspan ute og advarte mot de voldsomme kjøpene som asiatiske sentralbanker har gjort av amerikanske statsobligasjoner i forbindelse med den massive interveneringen. Greenspan hevdet det kunne gi problemer for disse økonomiene på sikt, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere