RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkeste krone på måneder

Sist oppdatert:
Kronen har styrket seg det siste døgnet, til det sterkeste nivået mot euro og dollar på flere måneder. Markedet ser ut til å tvile på videre rentekutt
En dollar koster fredag morgen 6,81 kroner. Det er ned fra rundt 6,87 i får på samme tid. Kronen har ikke vært så sterk mot dollar siden i januar.

En euro koster 8,41 kroner, noe som er marginalt ned fra i går morges. Dette er den sterkeste kronen mot euro siden desember.

Kronestyrkelsen har kommet etter en midlertidig svekkelse i går, som Nordea i sin morgenrapport mener hadde sammenheng med store, kommersielle transaksjoner.

Styrkingen av kronen kan ha sammenheng med makrotall i går som bekreftet at trykket er på vei opp i norsk økonomi, selv om konsumprisene fortsatt ikke øker.

Det var den registrerte ledigheten fra Aetat, som nå begynner å krype marginalt nedover, og det var nye månedstall for boligprisene, som nå er på full fart oppover.

Selv om det fleste observatørene ikke tror dette umiddelbart vil påvirke Norges Banks rentebeslutning, gir det i alle fall ikke sterkere grunnlag for rentekutt, og dermed svakere krone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere