RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt år for Fred. Olsen-duo

Sist oppdatert:
Fred. Olsen-selskapene Bonheur og Ganger Rolf har vært gjennom et nytt sterkt kvartal og år.
Bonheur og Ganger Rolf, henholdsvis mor og datter, er Fred. Olsen systemets holdingselskaper notert på Oslo Børs. I tillegg til en rekke 50/50 eide virksomheter er de to selskapene hovedaksjonærer i riggselskapet Fred. Olsen Energy, noe som også preger tallene.

Bonheur
Bonheur kan vise til et overskudd før skatt på 257,1 millioner kroner i fjerde kvartal, og et resultat etter skatt og minoritetsinteresser på 162,9 millioner kroner. Driftsinntektene er av liten interesse da disse i all hovedsak stammer fra konsolidering av Fred. Olsen Energys tall.

For året fikk Bonheur et resultat etter skatt og minoriteter på 829,9 millioner kroner. Styret foreslår et utbytte på 8,90 kroner basert på resultatene.

Bonheur-konsernet har eierandeler på henholdsvis 45,89 og 48,72 prosent i Fred. Olsen Energy og Ganger Rolf. Krysseierskap i Ganger Rolf medfører imidlertid etter aksjekjøpet i fjerde kvartal i fjor en konsolidering i Bonheurs regnskaper fra samme tidspunkt.

Ganger Rolf

Ganger Rolf hadde på sin side et overskudd før og etter skatt på 135,8 millioner kroner i fjerde kvartal og et årsresultat på 695 kroner.

Det foreslås et utbytte på 10 kroner for selskapet for 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere