RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Active 24, men svak kontantstrøm

Sist oppdatert:
Internett-domeneselskapet Active 24 og Thomas Christensen var ute med gode tall for andre kvartal. Kontantstrømmen var imidlertid svak
Active 24 var ute med resultatene for andre kvartal onsdag formiddag.

Selskapets nettoresultat var på 1,5 millioner kroner i andre kvartal, mot minus 8,4 millioner kroner i samme kvartal året før.

Omsetningen steg med 14,5 prosent til 55,4 millioner kroner. Proforma var imidletid veksten i andre kvartal på svake 3,2 prosent.

På presentasjonen sa finansdirektør Thomas Christensen at valutaeffekten var en av årsakene til den lavere veksten enn ventet. I tillegg var det prispress på domenenavn-produktene til Active 24.

Driftsresultatet før goodwill (EBITDA) ble forbedret til 8,7 millioner kroner i andre kvartal, mot 5,7 millioner kroner i fjor.

Kontantstrømmen i andre kvartal var imidlertid meget svak. Netto kontantstrøm svekket seg med 26,8 millioner kroner i andre kvartal.

Oppkjøp av selskaper i perioden ser ut til å være årsaken til den svake kontantstrømmen. Dette har også blåst opp goodwillen til Active 24 i andre kvartal.

I tillegg har Active 24 endret sine fatureringsrutiner, noe som trekker ned kontantstrømmen i andre kvartal, opplyser Christensen i kvartalsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere