RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra EDB

Sist oppdatert:
Den norske IT-kjempen EDB, med Endre Rangnes i spissen, leverer sterke tall for andre kvartal og slår forventningene. Sjekk detaljene her
(Ny: Oppdatert med fremtidsutsikter)

EDB Business Partner leverte sterke tall for andre kvartal tirsdag morgen.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 69 millioner kroner, en million kroner mer enn forventet ifølge konsensusestimat innhentet av TDN, men betydelig mindre enn samme periode i fjor da selskapets resultat endte på 383 millioner kroner.

Tallene fra i fjor inkluderer salg av virksomhet.

Selskapets omsetning steg imidlertid friskt, og selskapet kunne melde om en omsetning på 1,28 milliarder norske kroner mot 1,045 milliarder kroner samme periode i fjor. Det var ventet en omsetning på 1,257 milliarder kroner.

EBITA, eller driftsresultat før amortiseringer, endte på 117 millioner kroner i andre kvartal i år mot 95 millioner kroner samme periode i fjor. Det var ventet et EBITA på 115 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 80 millioner kroner, mot 395 millioner kroner samme periode i fjor. Det var ventet et driftsresultat på 76 millioner kroner.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at den makroøkonomiske utviklingen i markedene de opererer innenfor vil være positiv i 2005 og ved inngangen til 2006. Samtidig forventer de en tilsvarende vekst i IT-tjenestemarkedet i år som i fjor.

- EDB har en historisk høy ordrereserve på over 13 milliarder kroner, tilsvarende mer enn tre ganger fjorårets omsetning, skriver selskapet i rapporten, og trekker frem området IT-drift der de forventer sterkere vekst enn markedsveksten generelt men at det kan komme prispress som følge av økt konsoldering innnen dette området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere