RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Frontline-konkurrent

Sist oppdatert:
Frontlines tidligere partner Euronav har frem sitt sterkeste første kvartalsresultat noensinne, men ratenivåene falt tilbake. Les mer her:
Euronav som fortsatt er medlem av supertankerpoolen Tankers International kan vise til en meget sterkt resultat for første kvartal. Det er tankrederiets aggressive oppkjøp av tanktonnasje i fjor som nå har gitt økt omsetning og bunnlinje.

Rederiets supertankere som seiler i Tankers-poolen kan vise til en gjennomsnittlig dagrate på timecharterbasis på 82.500 dollar pr. dag, ned fra 91.000 i snitt i første kvartal i fjor.

Dette sammen med selskapet store ekspansjon gjennom fjoråret ga driftsinntekter på 202,3 millioner dollar, driftsresultat på 107 millioner, og et nettoresultat på 93,5 millioner dollar.

I samme periode i 2005 endte driftsinntektene på 143,7 millioner dollar med et driftsresultat på 85,2 millioner og et nettoresultat på 81 millioner dollar.

- Selskapet er ekstremt fornøyd med første kvartalstallene, de beste i selskapets historie, som gir meget positive utsikter for resten av året, skriver rederiet i en kommentar.

I første del av fjoråret kjøpte og fusjonert Euronav inn 4 VLCC'er, 14 suezmax-tankskip og to aframax-tankskip.

Euronav har i dag en eid flåte på 2 ULCC'er, 15 VLCC'er, 14 suezmax'er, hvorav fem er udner bygging. I tillegg kommer to aframax'er og 12 VLCC'er på innleie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere