RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Grunnfondsbevisene

Sist oppdatert:
God direkteavkastning og usikkerhet på børsen har fått investorene til å laste inn med grunnfondsbevis som har knust hovedindeksen de siste månedene. Men skal du investere i bevis bør du være selektiv, mener analytiker
Grunnfondsbevis har vært et en bra investeringsklasse å sitte på de siste månedene. Kombinasjonen av at norsk økonomi går bra, lave renter i banken og høy direkteavkastning, blandet sammen med usikkerhet på verdensbørsene, har fått investorer til å kjøpe stadig flere grunnfondsbevis.

Terra Securities bankanalytiker Tore Øystein Gløersen sier til iMarkedet.no at grunnfondsbevisene har gjort det bra i forhold til det øvrige markedet.

Gir meravkastning

Siden nyttår har grunnfondsbevisene steget 10,8 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs har steget 5,16 prosent i samme periode. Den siste måneden har grunnfondsindeksen steget 5,4 prosent mens markedet har falt 0,23 prosent.

For 2005 forventer Terra en direkteavkastning fra 5,5 prosent til 8,5 prosent før skatt.

- Med et rentenivå på 2 prosent før skatt er det en relativ høy meravkastning. Mange ser på grunnfondsbevis som alternativ til bankplassering, sier Gløersen til iMarkedet.no.

Grunnfondsbevisene har også gjort det bedre enn børsen generelt. Gløersen sier til iMarkedet.no at grunnfondsbevisene har gjort det bedre en hovedindeksen i alle år fra 1996, med unntak av ett: 1999.

Selektivt

Selv om grunnfondene kan se forlokkende ut så mener Terra at man skal være selektiv.

- Vi er positive til sektoren, men vær selektiv i valg av bevis! Sparebank Midt-Norge har mer å gå på mens Sparebanken Rogaland er veldig høyt priset, sier Gløersen som har kjøpsanbefaling på førstnevnte og salgsanbefaling på sistnevnte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere