RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Nokia

Sist oppdatert:
Den finske telekom-giganten Nokia, med Jorma Ollila i spissen, leverte sterke tall i første kvartal. Kursen steg umiddelbart etter rapporten nådde markedene
Ved lunsjtider var mobil- og telekomkjempen Nokia ute med resultater for første kvartal. Tallene var klart bedre enn ventet.

Nokias resultat pr. aksje var på 0,19 euro i første kvartal, mot ventede 0,14 millioner euro. Markedets forventninger til omsetningen ble også slått av Nokia.

Omsetningen endte på 7,4 milliarder euro i første kvartal, mot ventede 7,16 milliarder euro. Veksten til Nokia på topplinjen var på sterke 17 prosent i første kvartal i år i mot samme periode i fjor. Bunnlinjen steg med 19 prosent.

Nokias driftsresultat steg med 10 prosent til 1,1 milliarder euro.

Guider over forventningene

Nokia-sjef Jorma Ollila melder videre at resultat pr. aksje ventes å havne på 0,15 til 0,18 euro i andre kvartal. Snittet av forventningene ligger altså over markedets snittforventninger på 0,16 euro pr. aksje i andre kvartal.

Nokia venter at sin mobiltelefondel vil vokse på linje med markedet fremover. I første kvartal steg salget i denne delen med 11 prosent.

Det var særlig innen Multimedia-området og Enterprise Solutions-delen veksten i første kvartal var markant. Her var veksten på henholdsvis 52 prosent og 67 prosent.

Den store Networks-delen vokse med moderate 6 prosent i første kvartal.

Kursløft etter tall

De sterke tallene til Nokia førte umiddelbart til en kursoppgang på over 4 prosent for aksjekursen. Etter noen minutters handel var imidlertid Nokia-kursen noe tilbake.

Likevel ser det ut til at markedet likte Nokia-rapporten i minuttene etter offentliggjøringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere