RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra oljeutstyrsprodusent

Sist oppdatert:
Oljeutstyrsprosuenten Smith International kan vise til en kraftig oppgang i resultatene i fjor, og guider høyere enn ventet for 2006.
Smith International produserer utstyr og leverer tjenester til verdens oljeindustri både offshore og på land og kan vise til nok et sterkt kvartal. Sterkt salg av blant annet boreutstyr bidro til å gi et kvartalsresultat på 88,6 millioner dollar, eller 44 cent pr aksje.

Det er en klar forbedring fra samme kvartal i 2004 da overskuddet endte på 58,2 millioner dollar, eller 28 cent pr. aksje. Justert for ekstraordinære poster endte resultat pr. aksje på 45 cent.

Driftsinntektene i kvartalet endte på 1,53 milliarder dollar, opp fra 1,2 milliarder året før.

Analytikerne på Wall Street hadde ifølge Thomson First Call ventet et resultat på 43 cent og en omsetning på 1,49 milliarder dollar.

For 2006 ser Smith et resultat op 2 til 2,10 dollar pr. aksje, mens markedskonsensus ligger på 1,97 dollar.

- Smith hadde et godt år i 2005, men det er gammelt nytt. Jeg er opprømt over momentumet vi har inn i 2006, sier konsernsjef og styreformann Doug Rock i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere