RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Orkla

Sist oppdatert:
Industrikonglomeratet Orkla fikk et sterkt forbedret resultat i første kvartal og slo analytikernes forventning. Sjekk tallene her
Orkla fikk et resultat før skatt på 1,687 milliarder kroner i første kvartal mot 1,273 milliarder samme periode i fjor. Det var på forhånd ventet et resultat på 1,334 milliarder kroner.

Selskapet fikk driftsinntekter på 12,273 milliarder kroner mens de samme periode i fjor hadde driftsinntekter på 7,897 milliarder kroner. Det var ventet en noe høyere omsetning på konsensus.

Selskapets resultat før goodwill-avskrivninger, skatt og finans endte på 1,128 milliarder kroner mot 513 millioner kroner samme periode i fjor.

Det var særlig innen investeringsområdet det var sterk fremgang og divisjonen hadde i kvartalet et høyt bokført resultat fra realiserte porteføljegevintser og salg av eiendommer i Oslo.

Investeringsporteføljen hadde pr. 1. kvartal en avkastning på 8,4 prosent, og verdijustert egenkapital økte med 1,2 mrd. kroner i kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere