RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Pan Fish

Sist oppdatert:
Oppdrettsgiganten Pan Fish mener at fundamentet er lagt for verdens ledende oppdrettselskap. Selskapet leverte sterkere resultat enn ventet i årets første kvartal.
Pan Fish melder om at høye laksepriser, økt slakting og fortsatt solid drift innenfor oppdrettsområdet bidrar til en bra start for året for selskapet.

Selskapet la onsdag morgen frem resultater for første kvartal som viser driftsinntekter på 668,5 millioner kroner, en kraftig økning fra samme periode året før da driftsinntektene endte på 407,4 millioner kroner. Det var ifølge TDN Finans ventet driftsinntekter på 676 millioner kroner.

Resultat før verdijustering av biomasse var 109,1 millioner kroner i kvartalet, mot 13,1 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor.

Driftsresultat før avskrivninger endte på 155,7 millioner kroner mot 48,9 millioner kroner samme periode året før. Resultat før skatt endte på 153,2 millioner kroner, mot et tap på 15,9 millioner kroner samme periode året før. Det var ventet et resultat før skatt på 80 millioner kroner, ifølge TDN Finans.- Vi er svært godt fornøyd med utviklingen gjennom kvartalet, godt hjulpet av høye priser og høyere slaktevolum innenfor oppdrett. Kanskje enda viktigere, er det at vi nå ser resultater av den vellykkede restruktureringen av Pan Fish, og at vi har sikret oss en ledende posisjon i forhold til den pågående konsolideringen av bransjen. Jeg er derfor svært optimistisk til det forestående samarbeidet og sammenslåingen med Marine Harvest og Fjord Seafood, sier konsernsjef Atle Eide i Pan Fish.

Rapporteringen for første kvartal 2006 for Pan Fish inkluderer ikke Marine Harvest. Fjord Seafood er tatt med som tilknyttet selskap basert på en eierandel på 39,97 prosent pr 31.03.2006.

- Den positive trenden fra fjoråret fortsetter, og bygger opp under våre tidligere uttalte forventninger om at det positive markedsbildet vil holde seg utover i 2006. Vi opprettholder våre estimater om en ventet økning i planlagt salg på 25 000 tonn for året, sier Atle Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere