RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Schibsted

Sist oppdatert:
Schibsted-tallene var sterke i tredje kvartal. Kjell Aamot & Co. slo analytikernes forventninger
(Ny: Korrigert pga. feil rapportering)

Schhibsted leverte resultater for tredje kvartal torsdag ettermiddag.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 96 millioner kroner, av enn omsetning på 2.031 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. I samme kvartal i år hadde selskapet et resultat før skatt på sterke 169 millioner kroner av en omsetning på 2.336 millioner kroner.

Driftsresultatet før goodwillavskrivninger var på 165 millioner kroner i tredje kvartal, mot 117 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Ifølge TDN Finans ventet analytikerne i snitt å legge frem et driftsresultatet på 122 millioner kronerav en omsetningen på 2.244 millioner kroner.

Resultatet før skatt var estimert til 144 millioner kroner kvartalet.


- Aftenpostens opplag er fortsatt svakere enn for fjoråret, men det er satt i verk en del tiltak i forbindelse med omleggingen til tabloid som gjør at forventningene fremover er positive.

Opplagsfallet for VG vurderes som kortsiktig og en viss forbedring ventes i siste kvartal. For Aftonbladet forventes en fortsatt sterk markedsposisjon og gode resultater fremover. For de svenske morgenavisene er markedet fortsatt svakt, noe som skaper utfordringer for Svenska Dagbladet fremover.

For 20 Minutter har markedet vært godt etter ferieavviklingen og 4. kvartal bør bli et godt kvartal for gratisavisene. Konkurransen vil imidlertid øke i tiden fremover.

Nettaktivitetenes andel av konsernets driftsresultat (EBITA) vil fortsette å øke fremover og vil trolig utgjøre ca. 20 prosent for året totalt.

Konsernets hovedstrategi og finansielle måltall opprettholdes. Schibsted har lenge satset innenfor nye medier og har i dag en sterk posisjon innenfor dette området. Konsernet vil fortsette satsingen innen nye medier både via organisk vekst og oppkjøp, og 20 Minutter anses nå som en del av konsernets kjernevirksomhet. Konsernet er godt posisjonert for videre vekst, heter det i meldingen fra Schibsted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere