RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Statoil

Sist oppdatert:
Bunnlinjen ble bedre enn ventet i Norges største selskap, men skuffer på driften.
Helge Lund kunne presentere det siste kvartalsresultatet for Statoil.

Statoil hadde et resultat før skatt på 29,9 milliarder kroner mot 27,8 milliarder kroner i samme periode året før. Driftsresultatet ble på 24,4 milliarder kroner mot 30,2 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor. Resultatet kommer fra driftsinntekter på 109,4 milliarder kroner fra 108,2 milliarder kroner.

- Vi fortsetter å levere sterke økonomiske resultater. 1. oktober fullførte vi fusjonen mellom Statoil og Hydros olje- og gassvirksomhet. Det er gledelig å konstatere at vi har etablert et globalt, konkurransedyktig energiselskap, samtidig som vi utfører vår daglige virksomhet på en sikker og effektiv måte, sier StatoilHydros konsernsjef Helge Lund.

Analytikerne hadde ventet at Statoil i sitt siste kvartal som bare Statoil ville ha et resultat før skatt op 29,1 milliarder kroner. Driftsresultatet var ventet å lande på 26,6 milliarder kroner og skulle komme fra forventede driftsinntekter på 110,1 milliarder kroner. Det viser estimater fra 12 analytikere som er innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

Etter skatt lå forventningene til et nettoresultat på like over 10 milliarder kroner.

Produksjonen i tredje kvartal ble svakere etter at den norske sokkelen fortsetter å skuffe. Sterke internasjonal produksjon reddet deler av inntrykket. I tredje kvartal produserte Statoil i snitt 1.056.000 fat oljeekvivalenter, en nedgang på 20.000 fat fra samme periode året før.

I andre kvartal lå den daglige snittproduksjonen på 1,112 millioner fat oljeekvivalenter og guidet da at de forventer at snittproduksjonen skal ligge mellom 1,15 – 1,20 millioner fat oljeekvivalenter om dagen i hele 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere