RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Tandberg Data-konkurrent

Sist oppdatert:
Amerikanske StorageTek kan vise til en heftig oppgang i bunnlinjen i tredje kvartal, og melder om økt etterspørsel et datastyringsløsninger
Storage Technologies som er en av Tandberg Datas hovedkonkurrenter i markedet for båndbasert datalagring, fikk er resultat på 42,8 millioner dollar i tredje kvartal, eller 39 cent pr. aksje. Det var hele 7 cent over konsensus blant analytikerne, og en klar forbedring fra fjorårets 28 cent pr. aksje.

Omsetningen i kvartalet endte på 526,5 millioner dollar, opp fra 520,3 millioner i samme periode i fjor.

Aksjen steg nærmere 3 prosent i etterbørshandel på grunn av de sterke tallene. Resultatene ble lagt frem etter handelsslutt i USA tirsdag kveld.

Konsernsjef Pat Martin i StorageTek sier til MarketWatch at han merker økt etterspørsel i markedet for datalagring, men selskapet er likevel konservative i forhold til den videre veksten fremover.

- Folk begynner å bruke mer penger, men det er fortsatt mye bekymring om de økonomiske forholdene, sier Martin og viser blant annet til oljeprisen.

StorageTek forventer en vekst i fjerde kvartal på høye ensifrede prosenttall, men kom ikke med noen resultatguiding. Konsensus ligger på 71 cent pr. aksje i markedet.

Fjerde kvartal er historisk det sterkeste kvartalet i databransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere