RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt fra Texas Instrument

Sist oppdatert:
Det amerikanske teknologikonsernet Texas Instruments leverte et overskudd for fjerde kvartal, mot underskudd i samme periode i fjor. Tross bra guiding falt aksjen litt etter børs
Texas Instruments, som er ledende på produksjon av mikroprosessorer til mobiltelefoner, fikk et resultat på 512 millioner dollar, etter et positivt resultatvarsel i desember. Det utgjør 29 cent pr. aksje, mot et underskudd på 34 cent pr. aksje i samme periode i 2002.

Omsetningen endte på 2,77 milliarder dollar, og så det en kraftig forbedring fra 2,15 milliarder i kvartalet året før.

Rensket for engangsposter endte resultat pr. aksje på 20 cent, mens det ifølge estimater fra Reuters Research var ventet 19 cent i snitt og en omsetning på 2,72 milliarder dollar.

Texas Instrument skrev i rapporten at både resultatene og utsiktene reflekterer bedre salg av prosessorer til en bred gruppe av produkter samt en generelle bedring for bransjen.

TI ser et resultat på 16 til 22 cent i første kvartal, og en omsetning på 2,72 til 2,95 milliarder dollar. Analytikerne venter på sin side 2,69 milliarder og et resultat på 17 cent.

En skulle tro at resultatet og guiding var nok til å sende aksjen opp i sen handel, men etter pen stigning i ordinær handel og et nytt toppnivå for de siste 12 månedene, så falt aksjen 1,5 prosent i etterbørshandel til 31,50 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere