RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt kvartal for eks-DSND-beiler

Sist oppdatert:
Oljeserviceselskapet Cal Dive kan vise til et overraskende sterkt første kvartal, og mye skyldes selskapets inntreden som olje- og gassprodusent
Cal Dive er mest kjent i Norge for sitt ønske om å kjøpe opp DSND, og derigjennom få overtatt 50 prosent av subseakonsernet Subsea 7. Forsøkene ble imidlertid avviste av DSND-eier Kristian Siem. I stedet har Cal Dive gått inn på en strategi om å overta modne og marginale olje- og gassfelt, som se rut til å betale seg.

Oljeserviceselskapet har lagt frem overraskende sterke tall for første kvartal, og mye av dette skyldes oljeselskapsdelen.

Cal Dive fikk et overskudd på 13,6 millioner dollar i første kvartal, som tilsvarer 36 cent pr. aksje. Analytikerne hadde ifølge First Call ventet 25 cent i snitt.

Driftsinntektene endte på 120 millioner dollar i kvartalet, også det langt over konsensus som lå på 103 millioner dollar. En klar økning også fra fjorårets første kvartal da omsetningen endte på 89 millioner dollar.

- Rekord produksjon av olje og gass reflektere tre aspekter av vår strategi om å øke omfanget av vår olje- og gassvirksomhet, sier konsernsjef Owen Kratz i Cal Dive i en kommentar.

Når det gjelder selskapets oljeservicevirksomhet, så gikk den med overskudd på driften i et normalt svakt kvartal Det skyldes god utnyttelse av selskapets flåte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere