RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterkt kvartal fra Ekornes

Sist oppdatert:
Ekornes leverte gode tall i andre kvartal 2003 og slo analytikernes estimater. Selskapet venter imidlertid lavere vekst til høsten
Aksjen henter seg inn etter å ha falt før tallene ble sluppet.

Ekornes fikk et resultat før skatt på 80,7 millioner kroner i andre kvartal 2003, opp fra 65 millioner kroner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet økte fra 62,6 til 78,4 millioner kroner og driftsinntektene steg fra 391,6 til 469,3 millioner kroner fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år.

På forhånd ventet analytikerne i snitt et resultat før skatt på 77 millioner kroner av driftsinntekter på 435 millioner kroner. Driftsresultatet var ventet til 75 millioner kroner, viser estimater fra TDN Finans.

Alt er imidlertid ikke like rosenrødt for møbelprodusenten.

Ekornes forventer at veksttakten vil flate noe ut i andre halvår 2003 og melder i tillegg at ordrereserven har falt fra 201 til 190 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i fjor.

- Det forventes at den relative veksten i andre halvår blir noe lavere enn i første halvår, når en sammenligner med tilsvarende periode i fjor. Årsaken er et meget sterkt andre halvår 2002, skriver Ekornes i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere