*Nettavisen* Nyheter.

Sterkt møte med HIV- og AIDS-syke i Thailand

VALLHALL (vif.no): Da Vålerengas G14-lag i høst var på avslutningstur og treningsleir i Thailand tilbrakte de en dag på et senter for HIV- og AIDS-syke. Det ble en sterk opplevelse for spillere, ledere og foreldre.

Alle som bor på barnehjemmet Camillian Social Center i Rayong har HIV eller AIDS. Mange har blitt smittet av sine AIDS-syke foreldre, noen har blitt voldtatt av familiemedlemmer og smittet på den måten. Noen har AIDS-syke foreldre som lever, andre barn er foreldreløse. VIF-gutta tilbrakte en dag sammen med barna og delte ut medbrakt utstyr før dagen ble avsluttet med fotballkamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oppholdet bød også på omvisning i området der alle de syke barna bor og handletur i barnas egen butikk der de som var friske nok, kunne selge ting de selv hadde laget. Vålerengas gutter ble dypt rørt denne dagen. De fikk treffe alvorlig syke barn, som på tross av alt de har opplevd i livet, virket som glade og fornøyde barn.

– Dette viser med all tydelighet at noen der ute bryr seg, og det er viktig for barna. Vi har alt for få besøk av denne typen, og ungdommene fra Vålerenga har virkelig imponert oss med sitt engasjement og sjarmerende oppførsel. Og at de tør å ta på barna, vise dem litt kjærlighet, det betyr enormt, sier Paul Baird til Dagsavisen. Baird jobber som frivillig ved senteret.

Etter en fartsfylt kamp med susende taklinger fra begge lag, mål og forbrødring stilte lagene seg på rekker slik at håndtrykk og vennlige klapp på skulderen kunne utveksles.

– Det er ganske spesielt og ikke minst rørende å være her, sier 14-åringen Sondre Møller.

– Tror alle gutta setter stor pris på dette besøket. Nå får vi virkelig se hvor godt vi har det i Norge, og det er nesten uvirkelig å tenke på at alle disse ungene er dødssyke. Det gjorde godt å kunne bidra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.