*Nettavisen* Nyheter.

Sterkt påkrevd storrengjøring

Både selgerne og kundene fikk seg et sjokk da det ble foretatt storrengjøring på markedet i Nairobi - for første gang på over 30 år.

Bodene på Wakulima Market står for matforsyningen til størsteparten av Nairobias 3 millioner innbyggere. Helsemyndighetene i den kenyanske byen mente at det nå var på tide med en skikkelig opprydding.

Vårrengjøringen førte blant annet til at det ble fjernet 680 tonn søppel (!) fra området. 6000 rotter ble drept i løpet av storrengjøringen, melder Sky News.

Helsemyndighetene uttalte forsiktig at området utgjorde en helserisiko, mens Musikari Kombo, et regjeringsmedlem fra området, kalte en spade for en spade.

- Jeg fikk traumatisk sjokk av alt det råtne søppelet. Vi har vært heldige som ikke har fått et stort utbrudd av sykdom.

Under rengjøringen ble det brukt 160.000 liter vann for å vaske og spyle området. Resultatet sjokkerte også noen av veteranene som har jobbet i bodene der i en årrekke.

- Noen av handelsfolkene som har vært der lenge, ble overrasket over å finne ut at det er asfalt under søppelet, sa Kombo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.