RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sæternes senket VIF

Sist oppdatert:
BRANN STADION (vif.no): Bengt Sæternes scoret fire ganger når Brann rundspilte Vålerenga i den tredje serierunden.

Kampen på en meget regntung bane i Bergen startet i et forrykende tempo. Vålerenga tok avspark og sendte ballen opp mot Glenn Roberts. Han var kun marginer unna å pirke ballen forbi Håkon Opdal etter 12 sekunder.

Like etterpå fikk Vålerenga frispark på rundt 25 meter. Brann klarerte og Allan Jepsen skulle banke ballen inn i feltet igjen. Han bommet helt på ballen og Brann satt i gang en kontring. De kom tre mot to oppover Vålerengas banehalvdel og fikk lagt inn fra høyrekanten. Der dukket selvfølgelig Bengt Sæternes opp og satt ballen bak Arni Gautur Arasons, hans femste scoring på rad mot Vålerenga. Og for Vålerengas del slapp de for tredje gang denne sesongen inn mål på motstanderens første målsjanse.

Fatale feil ødela
Etter seks minutter fikk Vålerenga en corner. Brann klarerte ut til 17 meter hvor Glenn Roberts stod. Han klemte til og ballen gikk via en Brann-forsvarer og i tverrliggeren til en ny corner, som Vålerenga ikke klarte å utnytte.

Men, selvfølgelig var det Brann som skulle score på de sjansene de fikk. Ni minutter spilt og Brann skapte igjen farligheter på sin høyreside, etter lite kynisk forsvarsspill av Vålerenga. Ballen kom inn i feltet og Thorstein Helstad prøvde å avslutte. Ballen gikk via Kjetil Wæhler og ut i boksen. Der hadde Solli kommet inn og han fyrte av nok et skudd, som Arason reddet, men på returen dukket nær sagt like selvfølgelig Sæternes opp og headet ballen i mål fra kort hold.

Etter 18 minutter viste Daniel Fredheim Holm seg fram. Etter et fantastisk nedtak av ballen på hjørnet av Branns 16-meter, fintet han seg forbi Hanstveit og satt fart inn i boksen. Dessverre mistet han litt kontrollen på ballen til slutt, og Brann kunne klarere.

Sebastian Mila, som sammen med Allan K. Jepsen på venstresiden slet med Branns høyreside i starten, brukte 21 minutter før han viste seg skikkelig fram. Han fikk ballen i mellomrommet mellom Branns midtbane og forsvar, vendte opp og sendte av gårde et skudd fra 23 meter, men Håkon Opdal reddet enkelt.

Ekte hattrick av Sæternes
Bengt Sæternes trengte 29 minutter på å punktere kampen, og på å score ekte hattrick. Vålerenga rotet det til på hjørnet av egen 16-meter da Morten Berre og Jarl André Storbæk kolliderte i forsøket på å klarere. Thorstein Helstad fikk ballen i feltet og sendte av gårde et skudd. Skuddet gikk i stolpen på Arasons nærmeste stolpe og ut i feltet, og der dukket selvfølgelig Sæternes opp og kunne enkelt skli inn sin tredje scoring.

Etter den tredje scoringen til Brann roet det seg litt ned på Brann Stadion, men hjemmelaget fortsatte å være det førende laget. Med en selvtillitt langt utenpå drakta mot et rystet Vålerenga trillet de ball og fant medspillere gang på gang.

Nevnte Sebastian Mila fikk nok en god avslutningsmulighet etter 44 minutter, etter et innkast inne på Branns banehalvdel. Han vendte vekk Branns kaptein Andresen og fikk mye rom å sikte på, men skuddet fra 20 meter gikk et par meter utenfor.

To bytter i pausen
Etter en første omgang langt under pari måtte trenerteamet foreta noen bytter i pausen. Det ble bytter både på mannskapet og på formasjonen til Vålerenga. Vålerenga la om til en diamant på midtbanen. Jan Derek Sørensen erstattet Glenn Roberts og Mohammed Fellah erstattet Sebastian Mila . Fellah la seg bak spissene, som den offensive spilleren i diamanten på midtbanen.

De første ti minuttene av den andre omgangen var forholdsvis like det siste kvarteret i den første. Lite sjanser til begge lag, men Vålerenga hadde nok klart å heve seg et lite hakk. Allikevel var det farlig når Brann kom framover. Helstad jaget en ball i bakrom etter 55 minutter, og det kunne blitt farlig om ikke André Muri hadde ofret seg og fått blokkert til corner.

Bare et par minutter viste Brann angrepsspill av høy klasse, og nok en gang kom den på Branns høyrekant. Guntveit fikk lagt inn fra høyre etter fint spill og Helstad fikk ballen foran Arason, som gjorde en klasseredning og hindret styggere sifre.

Sæternes med fire
Unggutten Mohammed Fellah viste at han ikke ville la seg prege av rammen rundt kampen, og resultatet på tavla. I løpet av de første tyve minuttene av andre omgangen viste han flere ganger frem sin gode teknikk, og hadde også et par skuddforsøk fra distanse, som ikke ga tellende resultat.

Etter 66 minutter av kampen fjernet Bengt Sæternes all tvil. Petter Vaagan Moen fikk all verdens plass og til på sin venstreside, siktet og la inn foran mål hvor Sæternes stupheadet inn sin og Branns fjerde scoring for kvelden.

Brann fortsatte å styre kampen, og Vålerenga så ut som de var helt i oppløsning, noe resultatet naturligvis også fortalte alt om. Hjemmelaget var fulle av selvtillitt og sendte folk framover gang på gang. Vålerenga på slet med å skape noe som helst. Det var feilpasninger, lite løp og bevegelse, og rett og slett en utrolig dårlig dag på jobben for Vålerengas spillere.

Redusering av Storbæk
Etter 83 minutter skaffet Mohammed Fellah Vålerenga et frispark på hjørnet av 16-meteren. Jan Derek Sørensen hoppet over og Jarl André Storbæk tok fart og smalt frisparket over muren og i Håkon Opdals nærmeste kryss. En meget pen scoring, men dessverre så alt for sent.

Etter reduseringen skjedde det ikke veldig mye på Brann Stadion. Begge lag hadde noen forsøk på angrep, men det ble med de fem målene, og Brann tok en meget fortjent seier mot et Vålerenga som ikke hang sammen i det hele tatt fra start til slutt. Brann var effektive i starten av kampen, og det la nok grunnlaget for sluttresultatet.

Brann – Vålerenga 4-1 (3-0)
Tippeligaens 3. runde, Brann Stadion, 16.764 tilskuere

Mål: 1-0 Bengt Sæternes (2), 2-0 Bengt Sæternes (9), 3-0 Bengt Sæternes (29), 4-0 Bengt Sæternes (66), 4-1 Jarl André Storbæk (83)

Gule kort Vålerenga: Morten Berre, Christian Grindheim

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason – 13 Jarl André Storbæk, 24 Kjetil Wæhler, 5 André Muri, 3 Allan K. Jepsen – 11 Morten Berre, 19 Christian Grindheim, 9 Jørgen Jalland (6 Freddy dos Santos inn 83), 8 Sebastian Mila (17 Mohammed Fellah inn 45) – 27 Glenn Roberts (10 Jan Derek Sørensen inn 45), 7 Daniel Fredheim Holm

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere