RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østerrike til valg på ny nasjonalforsamling

Wien (NTB-DPA-AFP): Stemmelokalene har åpnet ved valget på ny nasjonalforsamling i Østerrike. Landets storkoalisjon mellom sosialdemokrater og konservative ventes å fortsette ved makten, men med sterkt svekket oppslutning.

Meningsmålinger foran søndagens valg har gitt det konservative Folkepartiet ÕVP en oppslutning på 22 til 25 prosent og sosialdemokratiske SPÖ 27 til 28 prosent. De to kan bli avhengige av støtte fra et tredje parti for å kunne fortsette å regjere.

- Det ligger ikke an til at valget gir noen klar regjeringsløsning, sier statsviteren Anton Pelinka til nyhetsbyrået AFP. Mange velgere har gått lei av de to store partiene og har i stedet vendt seg til miljøvernpartiet De grønne eller til det høyrepopulistiske Frihetspartiet FPÖ.

Dette henger blant annet sammen med en rekke korrupsjonsskandaler på høyt politisk nivå. Østerrikerne kan ellers glede seg over en solid økonomi med vekst i eksporten og en velferdsstat som fungerer forholdsvis bra.

Om lag 6,3 millioner velgere hadde stemmerett ved søndagens valg, der stemmelokalene åpnet tidlig på morgenen og skulle stenge senest klokken 17, med lokale variasjoner i åpningstidene. De første resultatene var ventet i løpet av søndag kveld. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere