RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Østerrike trekker sine soldater fra Golan-høydene

Sist oppdatert:
Østerrike henter hjem sine soldater fra FNs observatørstyrke på Golanhøydene og viser til manglende sikkerhet i området.

Quneitra (NTB-AFP): Østerrike henter hjem sine soldater fra FNs observatørstyrke på Golanhøydene og viser til manglende sikkerhet i området.

Østerrike har hatt 378 soldater i UNDOF-styrken, som har overvåket Golan-høydene siden 1974 da Syria forsøkte å gjenerobre området fra Israel.

- Ulovlig okkupasjon
Israel har okkupert Golan-høydene siden 1967, men FN har stemplet okkupasjonen som ulovlig og krever israelsk tilbaketrekning.

Borgerkrigen i Syria har ført til økt spenning i grenseområdet, og syriske opprørere har ved flere anledninger tatt FN-soldater til fange. Det har den siste tiden også vært skutt over grensa fra syrisk side, og Israel har skutt tilbake mot mål i Syria.

Trekker styrkene
Østerrike har som følge av utviklingen besluttet å trekke seg ut av UNDOF-styrken, og de første 20 soldatene krysset onsdag morgen grensen ved Quneitra som er den eneste åpne grenseovergangen.

Ytterligere 50 soldater vil i løpet av onsdagen følge etter, opplyste kilder i området.

UNDOF teller drøyt 1.000 militære og sivile observatører. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere