RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østerrike vil gi Hellas mer tid

Wien (NTB-Reuters-AFP): Østerrikes statsminister tar til orde for at Hellas må få mer tid til å betale tilbake utenlandsgjelden. Han vil gi grekerne en utsettelse på to-tre år hvis landet holder seg til reformprogrammet.

- Jeg mener det er en god sjanse for at vi kommer til en avtale med Hellas der grekerne holder sine løfter til EU, men at de til gjengjeld får mer tid til å betale tilbake, sier statsminister Werner Faymann i et intervju med avisen Österreich.

- Det viktigste er at grekerne holder seg til reformene og sparemålene som er avtalt med oss. Hvis vi får en garanti for det, støtter jeg en utsettelse i tilbakebetalingen. Det kan være en utsettelse på to til tre år - ekspertene bør avgjøre det, sier Faymann.

Uttalelsen kommer etter at Hellas' statsminister Antonis Samaras har vært på en todagers tur i Berlin og Paris for å be om mer tid til å oppfylle kravene som er knyttet til kriselånene fra EU, pengefondet IMF og Den europeiske sentralbanken ESB. Samaras var søndag tilbake i Aten der han fastslo at turen nordover hadde vært nyttig.

- Jeg liker å tro at møtene gjorde at vi sakte greier å endre stemningen som råder mot vårt land, sa Samaras til radiostasjonen NET.

- Jeg sa sakte, for alle ber om bevis på at vi endrer kurs. Innsatsen vil fortsette, føyer han til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere