RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stetind kan være gigantisk (Ny)

Sist oppdatert:
Norsk Hydros gassfunn på Stetind utenfor Helgeland kan være et kjempefunn, men det må bores flere avgrensingsbrønner på prospektet. Les mer her
Nytt: Hydro ute med flere detaljer, lagt inn i saken

Les hva iMarkedet.no tidligere har skrevet om Stetind-feltet:

Hausser Hydro-felt

Hydro melder i dag at Stetind som ligger i produksjonslisens 283, ble testprodusert med en rate på 120.000 kubikkmeter gass pr. dag.

Dersom det er en «elefant» kan det være snakk om reserver på 500 millioner fat oljeekvivalenter i Stetind. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt. Ifølge Oljedirektoratet må videre avgrensingsboring til for å avdekke ressurspotensialet.

Letebrønnen er boret med riggen "Transocean Leader" om lag 290 kilometer vest for Sandnessjøen.

– Brønnen har gitt oss positiv informasjon og er positiv for Hydros posisjon og den fremtidige utvikling av området. Utover Ormen Lange er det ikke påvist andre kommersielle ressurser i dypvannsområdene. Det gjenstår fortsatt tekniske vurderinger, og det er behov for ytterligere letebrønner, før det kan fastslås om funnet kan utnyttes kommersielt, sier Lars Christian Alsvik, som leder sektoren Utvikling Norge i Hydros forretningsområde Olje & Energi.

Letebrønnen 6605/8-1 ble boret på 828 meters havdyp. Brønnen har en samlet lengde på 4.490 meter.

Stetind-funnet er det sjette olje- og gassfunnet Hydro har gjort på norsk sokkel i år. Tidligere i år er det gjort funn av olje og gass i brønnene Astero, Peon, Troll Brent, J Sentral og Oseberg Sør B-11.

Norsk Hydro er operatør for blokken med en eierandel på 30 prosent. De andre eierne er Chevron Texaco Norge AS 25 prosent, Norske ConocoPhillips AS 25 prosent og Petoro AS 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere