LOS ANGELES (Nettavisen): Hollywood-skuespilleren Steve Buscemi har hatt mange roller i kjente filmer og serier, som blant annet Con Air, Armageddon, Reservoir Dogs og Boardwalk Empire.

Men før skuespiller-karrieren var Buscemi brannmann i New York. Han jobbet i brannvesenet fra 1980 til 1984, men forlot jobben for å bli skuespiller.

Les også: Krisetall for Trump: Verdens viktigste tall går rett ned

Etter terrorangrepet i New York 11. september 2001, valgte Buscemi å hjelpe til og han meldte seg til tjeneste.

Buscemi jobbet tolvtimersvakter som brannmann i dagene etter angrepet, der han blant annet lette etter overlevende i ruinene ved World Trade Center.

Historien ble trukket fram i 2013, da Facebook-siden «Brotherhood of Fire» la ut et bilde av Buscemi der de minte folk om heltedåden.

- Veldig få bilder og ingen intervjuer eksisterer fordi han avslo det. Han var ikke der for publisitet, står det i Facebook-posten.

Faktasjekkerne i Snopes bekreftet at historien at er sann. Senere har flere medier, som blant annet Independent, Business Insider og Yahoo, omtalt hendelsen, som trekkes fram og hylles i sosiale medier hvert år når 11. september markeres.

Steve Buscemi har fortsatt et engasjement til brannvesenet og har flere ganger kjempet for rettighetene til de som jobber der. Han har blant annet vært programleder i en HBO-dokumentar om livet som brannmann. Da uttalte han følgende om sin innsats etter 11. september:

- Det var et privilegium å ha muligheten til å gjøre det. Det var flott å igjen ha kontakt med brannstasjonen og noen av de jeg tidligere jobbet ved siden av, sa Buscemi ifølge Business Insider.

- Det var også enormt hjelpsomt for meg fordi da jeg jobbet, så tenkte jeg ikke på det så mye, følte det ikke så mye. Det var først da jeg stoppet at jeg virkelig følte inntrykket av hva som hadde skjedd. Det ville vært mye tøffere for meg å komme gjennom hvis jeg ikke hadde hatt mulighet til å gjøre det, fortalte skuespilleren.

343 personer i brannvesenet mistet livet under 11. september i 2001. Totalt døde 2996 mennesker i terrorangrepet.