Stiftelse går etter Farouk

Foto: (Scanpix/Montasje)

Drepte Martines støtteapparat gir ikke opp kampen mot den mektige millardærsønnen.

13.10.10 18:14

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Den norske studenten Martine Vik Magnussen ble 16. mars 2008 funnet brutalt drept i en kjelleretasje i en fasjonabel del av London.

Fortsatt er hennes medstudent og mistenkte i saken, milliardærsønnen Farouk Abdulhak, på frifot.

Les også: - Scotland Yard får alltid sin mann

Stiftelsen «Martines minnefond for rettferdighet», som nylig er blitt opprettet, ser nå på mulighetene for sivilrettslige skritt mot den mistenkte Abdulhak, og har engasjert advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i det arbeidet.

Foreløpig har stiftelsen samlet inn 100.000 kroner, og de håper på en vellykket kronerulling slik at de kan utrette mye fremover.

Les mer om stiftelsen her.

- Hva skal til for at dere vil anbefale en juridisk betenkning?

- Vi skal først seg om det er mulig å reise saken i Norge, om saken har tilstrekkelig tilknytning til Norge, i lys av det som har skjedd. Så er det opp til stiftelsen å avgjøre om det skal gjøres, sier advokat og partner Bjørn Stordrange til Nettavisen.

- Stor fordring i DNO
- Hva kan du si om tilknytningen til Norge?

- Det er ingen tvil om at ofrene - familien til Martine og hennes venner, som har fått avbrutt studier, er i Norge. På Abdulhaks side ser vi at familien har store eierinteresser og en fordring på et tresifret millionbeløp i et mellomstort selskap som er børsnotert (DNO, red.anm.), sier Stordrange.

Stordrange henviser til en viktig avgjørelse i Høyesterett i dag, hvor en spiller (Bjarte Baasland, red.anm.) har fått medhold i å saksøke spillselskap i Norge – og sier den trolig vil styrke deres sak.

- Vi håper å konkludere i løpet av et par uker, sier han til Nettavisen.

Skal samle inn penger
Onsdag ettermiddag innkalte de til en pressekonferanse i Oslo.

- Stiftelsen vil i første omgang foreta en vurdering av det rettslige grunnlag for et sivilt søksmål mot mistenkte Farouk Abdulhak, på bakgrunn av vennenes tap av sin venninne, skriver stiftelsen i en pressemelding.

De skal også samle inn penger:

- Deretter er målet å samle inn midler til støtte pågående og fremtidige initiativ som skal redusere redusere det rettsvakum manglende utleveringsavtaler skaper, samt støtte juridiske prosesser knyttet til tap offerets nære relasjoner er påført, heter det videre.

Stiftelsens styreleder Marcus Rolandsen utelukker ikke at det kan bli aktuelt å utlove dusør for tips som leder til en pågripelse i saken.

Faren drar London
Bak stiftelsen står en rekke venner av Martine, samt enkeltmennesker og organisasjoner som har latt seg engasjere i saken.

- Martines far, Odd Petter Magnussen, er selv ikke involvert i stiftelsen eller det mulige søksmålet, men er glad for at saken engasjerer så sterkt. Magnussen skal onsdag denne uka møte britiske myndigheter i utenriksdepartementet i London for å diskutere sakens generelle utvikling videre, står det i pressemeldingen.

Farouk Abdulhak skal befinne seg i sitt hjemland Jemen, men landet har ingen utleveringsavtale med Storbritannia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag